nederland duitsland engeland

 

Archief

 

Het-voeren-winter  

Het voeren van Koi in de winter

Veel hobbyisten gebruiken wheat germ pellets. Als je vraagt waarom ze dit doen is het antwoord meestal “omdat de Japanse kwekers dit ook doen” of “omdat het licht verteerbaar is” of omdat het aangeprezen wordt als “het wintervoer bij uitstek”.

Maar, is dit wel zo?


>Lees meer

 
Koivoer-op-de-korrel-1  

Koivoer op de korrel deel I

“Je bent wat je eet” is een uitdrukking die je steeds vaker hoort. Of dit je nu het recht geeft om iemand voor “lekkere druif” of “bal gehakt!” uit te maken weet ik niet, maar feit is dat men zich steeds meer verdiept in voeding en voedingssupplementen voor menselijke consumptie. We vervetten en daar moet iets aan gebeuren, aldus de betweterige spotjes van Postbus 51. Atkinson en Montignac varen er wel bij. Toch is het natuurlijk heel belangrijk wat je eet en komt de eerder genoemde uitdrukking natuurlijk niet uit de lucht vallen. Maar hoe zit dat nu met koivoer? Geven wij onze parels wel het juiste voer met de juiste ingrediënten? Om hier meer inzicht in te geven heb ik Mike van Zijl bereid gevonden hier eens wat meer over uit te wijden.


>Lees meer

 
Koivoer-op-de-korrel-2  

Koivoer op de korrel deel II

In het eerste artikel uit de reeks “Koivoer op de korrel” (Koi nr. 58) hebben Joop van Tol en ik geprobeerd om in begrijpelijke taal, een algemeen beeld te geven van koivoeders. De nadruk lag hier vooral op de verschillende voedingsstoffen. In dit artikel wil ik graag de relatie tussen watertemperatuur en koivoer behandelen.

>Lees Meer

 


 

Koivoer-op-de-korrel-3  

Koivoer op de korrel deel III

Wat een kort, maar krachtig zomertje hebben we weer gehad. In menig vijver is de watertemperatuur deze zomer dan ook tot ongekende hoogtes gestegen. Dit tot groot plezier van onze koi, die warmteminnend als ze zijn, een behaaglijk temperatuurtje wel op prijs stellen.

>Lees Meer

 


 

KIV  

KIV

Ik kan mij nog goed mijn eerste jaren in de koi hobby herinneren. Ik was zo betoverd door de schoonheid van koi dat ik er direct van elke soort 2 wilde hebben. Dus trok ik er als een moderne Noach op uit om dat voor elkaar te krijgen.

>Lees Meer

 


 

Haastige-spoed  

Haastige spoed

Geschrokken van zoveel onnodig vissenleed welke ik op het internet regelmatig aantref, wil ik proberen een aantal richtlijnen te geven om dit te helpen voorkomen.

>Lees Meer

 


 

Survival-of-the-fittest  

Survival of the fittest

We horen en lezen altijd dat de naderende winter weer het einde van het koiseizoen betekent. Maar is dat eigenlijk wel zo? Beslist niet, dat kan ik jullie verzekeren! Juist het najaar en de winter zijn voor onze Koi periodes waar we veel aandacht aan moeten schenken.

>Lees Meer